Frozen yoghurt

Den friske og søde yoghurt-is smager af jordbær, og den kan snildt nydes i solen uden dårlig samvittighed.

Frozen yoghurt
Over 150 min.

(7)

March 10, 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du hjemmelavet frozen yogurt – nem opskrift på frozen yogurt

På en varm sommerdag er der intet som en kold is, og sommeren over får man hurtigt mæsket en stor mængde i sig. I sommervarmen er det især lækkert med en frisk og læskende is, og her er frozen yogurt den perfekte løsning.

Ikke nok med at frozen yogurt smager skønt og friskt, så er den sundere end almindelig flødeis og overraskende nem at lave selv. Her får du tips og trick til den bedste frozen yogurt, som er helt hjemmelavet.

Is med græsk yoghurt og bær

Opskriften på hjemmelavet frozen yogurt er super nem, da den kun kræver få ingredienser og ingen ismaskine. I bund og grund er det egentlig bare frossen yoghurt med smag. Du kan nemlig sagtens fryse yogurt, så det bliver til lækker is.

Alt du skal bruge til at lave frozen yoghurt er yoghurt, bær, lidt sukker og en blender. Alle ingredienserne blendes sammen og den frosne yoghurt sættes på frys. Du kan lave frozen yogurt i en boks og servere den som kugler, men du kan også hælde yoghurtisen i små forme og lave frozen yogurt-ispinde.

Frozen yogurt opskrifter kan nem varieres med forskellige slags yoghurt og frugt. I denne opskrift har vi brugt græsk yoghurt og jordbær, men du kan sagtens bruge andre bær såsom hindbær, blåbær, brombær eller en blanding af det hele.

Frozen yogurt kan laves i utallige smagsvarianter, og det gode ved den hjemmelavede udgave er, at du helt selv kan bestemme. Du kan tilsætte alverdens lækre frugter og lave en super frisk frozen yogurt med f.eks. mango eller tilsætte andre sødere smage såsom kakao- eller lakridspulver.

Frozen yogurt – sundere is

Frozen yogurt er sundere end almindelig flødeis i den forstand, at det har et laveret kalorieindhold, lavere fedtindhold og som regel mindre mængde tilsat sukker. Så hvis du craver is, men gerne vil spare lidt på kalorierne, kan frozen yogurt klare sagerne! 

Hvis du gerne vil undgå hvidt raffineret sukker, kan du søde frozen yogurt med honning i stedet. Det gør ikke som sådan isen sundere, men det kan være et godt sødt alternativ til almindelig tilsat sukker.

Lige som så mange andre kalorielette alternativer, afhænger det selvfølgelig af, hvad du topper isen med. Der er f.eks. stor forskel på, om du spiser frozen yogurt med slik og chokolade eller frozen yogurt med friske bær. Men isen i sig selv, kan være næsten lige så sund som en smoothie.

Vil du lave en endnu sundere udgave af frozen yoghurt, kan du droppe sukkeret og i stedet for græsk yoghurt bruge vaniljeyoghurt eller -skyr. Så får du stadig god sødme i isen men skærer lidt af det tilsatte sukker fra.Prøv også: Islagkage med yoghurtis

Måske du også kan li'