Frossen yoghurtkage med blåbær og pekannødder
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Du behøver ikke takke nej til et stykke fristende iskage, hvis du anvender denne opskrift. Blåbærfyldet er lavet med fedtfattig græsk yoghurt 2 %, og kagen er sødet med ahornsirup. De sprøde pekannødder indeholder i øvrigt masser af gode sager, bl.a. E-vitamin, kalk, fibre og antioxidanter samt sunde fedtstoffer.
Bemærk
Frysetid: Mindst 3 timer (eller gerne natten over).
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rist pekannødder og havregryn på en tør, varm pande, til de er let gyldne. Rør i dem undervejs, så de bliver jævnt ristet. Kom de ristede nødder og havregryn i en foodprocessor (eller minihakker),og kværn det til groft mel. Hæld blandingen over i en skål, og bland det sammen med majsmel og salt.
Smelt kokosolie, ahornsirup og vand sammen i en gryde ved svag varme. Rør det i melblandingen, og saml dejen.
Tryk dejen ud i bunden af en springform beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i 10-12 minutter. Stil formen på en rist, og afkøl.
Pres saften af citronen. Hæld blåbær, ahornsirup og citronsaft i en blender/foodprocessor, og blend det til puré. Vend puréen sammen med yoghurt, og smag evt. til med lidt ekstra ahornsirup.
Fordel blåbærcremen oven på nøddebunden, og glat overfladen. Sæt kagen i fryseren i mindst 3 timer eller gerne til dagen efter.
Tag den frosne kage ud af fryseren ca. 30 minutter før servering, og pynt med blåbær og evt. tørrede spiselige blomster.
Tip!
Brug glutenfri havregryn til nøddebunden, hvis du ønsker en kage, som er 100 % glutenfri. Majsmel kan udskiftes med rismel eller boghvedemel, som også er glutenfri meltyper.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk