Frøsnappere med pikantost
15. september 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Frøsnappere findes i mange varianter. De her er lavet med en lidt grovere gærdej, så der er masser af mæthed i. Fyldet består af pikantosten, som foldes ind imellem lagene af dej, men det gør bestemt ikke noget, at der drypper lidt udenfor – det er bare med til at gøre frøsnapperne svampede og uimodståelige.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smør, og stil det til side. Lun mælken, og opløs gæren i væsken. Tilsæt salt, sukker, æg, smeltet smør og grahamsmel.
Ælt hvedemel i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig.
Del dejen i to stykker, og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
Rul hvert stykke dej ud i en 2-3 mm tyk firkant på et meldrysset bord. Smør pikantost på hele firkanten.
Fold ⅓ af dejen hen over midten på den lange led og dernæst hen over den sidste ⅓, så osten er lukket inde. Rul den fyldte dej ud i 4-5 mm’s tykkelse.
Pensl med sammenpisket æg blandet med mælk. Drys birkes og sesamfrø skiftevis i 4 bjælker på den lange led. Skær dejen ud med en pizzaskærer i 10-12 strimler på tværs af frø-bjælkerne. Klap frøene fast, så du kan vende bjælkerne om og folde dem sammen på midten, så der er frø på hele ydersiden. Snur hver strimmel et par gange omkring sig selv.
Tænd ovnen på 180° varmluft.
Lad frøsnapperne efterhæve i 25 minutter, pensl dem igen, og bag dem gyldne i 15-20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk