Frøsnappere med marcipan og solbærmarmelade
8. november 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Disse hjemmelavede frøsnappere er fyldt med både marcipan og solbærmarmelade. Sidstnævnte tilføjer en frisk og sødlig smag til de sprøde snappere. Der skal rulles og foldes en hel del gange, før du når frem til resultatet, men det er alle kræfterne værd.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken. Rør gæren ud i mælken i en skål. Tilsæt yoghurt, salt, sukker og vaniljekorn fra vaniljestangen, og rør mel i, lidt ad gangen.
Ælt dejen let igennem, og lad den hvile i 30 minutter på køl. Slå dejen ned, og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en stor firkant.
Skær iskoldt smør i tynde skiver, evt. med en ostehøvl, og fordel dem på halvdelen af dejen.
Fold den anden halvdel over, og rul dejen ud til dobbelt størrelse. Fold herefter 1⁄3 af dejen ind mod midten og den modsatte 1⁄3 ovenpå, så der bliver 3 lag i alt.
Rul igen dejen ud til dobbelt størrelse, og gentag foldningen, så du igen får 3 lag. Rul og fold endnu en gang. Læg dejen i køleskabet i ca. 30 minutter, og rul og fold derefter en ekstra gang som tidligere. Rul nu dejen ud til en firkant på ca. 30 x 40 cm.
Smør kransekagemassen ud på halvdelen af dejen, og smør marmeladen ovenpå.
Fold den anden halvdel henover, og rul dejen lidt ud, så de 2 flader hænger sammen. Skær dejen i brede strimler på ca. 3 x 15 cm.
Sno dejstrimlerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og lad dem hæve i 30 minutter.
Bag dem i ovnen ved 225° i 5 minutter, sænk temperaturen til 200°, og bag dem endnu ca. 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Afkøl, og sigt flormelis over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk