Frøken Jensens stegt flæsk med persillesovs

0-30 min.
(0)
18. november 2024 af ANNONCEFoto: ANNONCE
Ingredienser
personer
Stegt flæsk
- stegeflæsk i skiver
- 1 kg
- salt og peber
- 1 tsk.
- frisk timian
- 4 stilke
Persillesovs
- smør
- 30 g
- hvedemel
- 3 spsk.
- mælk
- 3 dl
- hønsebouillon
- 2 dl
- salt og peber
- 2 tsk.
- stort kruspersille (skyllet, tørret og finthakket)
- 1 bundter
Sådan gør du
Stegt flæsk
Krydr flæskeskiverne med salt, og lad dem trække en times tid ved køkkentemperatur.
Dup dem tørre med køkkenrulle, og krydr med lidt sortpeber.
Læg flæsk og timiankviste på en kold pande, og sæt den over ved god varme.
Brun flæsket på begge sider. Skru ned, og steg skiverne, til de er sprøde og gyldne ved jævn varme.
Hæld fedtet fra undervejs. Skru evt. op for blusset til sidst, så flæsket kan stege helt sprødt. Lad flæsket dryppe af på køkkenrulle, inden det serveres.
Stegt flæsk tilberedt i ovn
Krydr flæskeskiverne med salt, og lad dem trække en times tid ved køkkentemperatur.
Tænd ovnen på 200°, almindelig ovnvarme.
Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle, og krydr med lidt sort peber.
Læg flæsket på en rist over bradepanden, og stil det i ovnen. Lad flæsket stege, til skiverne er møre og gyldne. Beregn 15-20 minutter, alt efter skivernes tykkelse.
Vend skiverne undervejs. Skru op til 225°, og steg, til flæsket bliver sprødt. Lad det dryppe af på køkkenrulle, inden det serveres.
Persillesovs
Kom smør og mel i en tykbundet gryde, og bag det sammen.
Spæd med væsken, lidt ad gangen. Rør konstant i sovsen imens.
Lad den koge godt igennem, 7-8 minutter, på laveste blus. Rør i den jævnligt.
Smag til med salt og peber, tag gryden af blusset, og tilsæt persillen.
Server det stegte flæsk og persillesovsen med kogte kartofler til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner