Frk. Kræsens kikærtevafler

Man kan ikke smage, at der gemmer sig kikærter i dejen i de her vafler. Til gengæld mætter de lidt ekstra. Servér dem med laks og grønt på toppen, så er aftensmaden sikret.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, havregryn, bagepulver og salt i en skål.
Hæld kikærterne i en sigte, skyl dem, og lad vandet dryppe af.
Blend kikærter og mælk til en ensartet masse, og pisk det sammen med de tørre ingredienser i skålen.
Knæk æggene i dejen, og pisk det sammen.
Riv citronskallen, pres saften, og vend skal og saft i dejen.
Smelt 100 g smør, og vend det i dejen. Pensl vaffeljernet med det sidste smør, og bag vaflerne en ad gangen.
Bland flødeost, cremefraiche, sennep, salt og peber, og smør blandingen på vaflerne.
Skær agurken i skiver, og hak purløgen.
Fordel agurk, purløg, laks og salat på toppen af vaflerne, og servér.

Tip!

Du kan også lave vaflerne med butterbeans i stedet for kikærter. Skift kikærterne ud, og brug ellers samme fremgangsmåde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
27. januar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar