Frk. Kræsens kikærtevafler
27. januar 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Betina Hastoft
Man kan ikke smage, at der gemmer sig kikærter i dejen i de her vafler. Til gengæld mætter de lidt ekstra. Servér dem med laks og grønt på toppen, så er aftensmaden sikret.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, havregryn, bagepulver og salt i en skål.
Hæld kikærterne i en sigte, skyl dem, og lad vandet dryppe af.
Blend kikærter og mælk til en ensartet masse, og pisk det sammen med de tørre ingredienser i skålen.
Knæk æggene i dejen, og pisk det sammen.
Riv citronskallen, pres saften, og vend skal og saft i dejen.
Smelt 100 g smør, og vend det i dejen. Pensl vaffeljernet med det sidste smør, og bag vaflerne en ad gangen.
Bland flødeost, cremefraiche, sennep, salt og peber, og smør blandingen på vaflerne.
Skær agurken i skiver, og hak purløgen.
Fordel agurk, purløg, laks og salat på toppen af vaflerne, og servér.
Tip!
Du kan også lave vaflerne med butterbeans i stedet for kikærter. Skift kikærterne ud, og brug ellers samme fremgangsmåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Sød opskrift på vafler.