Fritter af glaskål med aioli
22. november 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Hvis der er nogen grøntsag, der kan være både saftig og sprød på en gang, må det være glaskålen. Skær skrællen væk, del den i mindre stykker, og bag den i ovnen – så får du lækre og anderledes fritter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær bladene fra glaskålen væk, og skyl den. Fjern toppen og bunden på kålen, og skær den i 1½ cm tykke skiver.
Skær skiverne på den anden led, så du får aflange fritter. Vend fritterne i olie. Drys salt og peber over dem.
Skyl rosmarin, og hak det fint. Vend fritterne med rosmarinen.
Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter.
Pil og pres hvidløget, og vend det sammen med mayonnaise. Servér fritterne sammen med aioli.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk