Fritter af glaskål med aioli

22. november 2021 af .

Foto: Peter Kam

Hvis der er nogen grøntsag, der kan være både saftig og sprød på en gang, må det være glaskålen. Skær skrællen væk, del den i mindre stykker, og bag den i ovnen – så får du lækre og anderledes fritter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær bladene fra glaskålen væk, og skyl den. Fjern toppen og bunden på kålen, og skær den i 1½ cm tykke skiver.
Skær skiverne på den anden led, så du får aflange fritter. Vend fritterne i olie. Drys salt og peber over dem.
Skyl rosmarin, og hak det fint. Vend fritterne med rosmarinen.
Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter.
Pil og pres hvidløget, og vend det sammen med mayonnaise. Servér fritterne sammen med aioli.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar