Friteret jomfruhummer med wasabi-mayo

Servér en smuk ret med friteret jomfruhummer, vietnamesisk vinaigrette, æblepuré og wasabi-mayo. Retten er den perfekte begyndelse på en lækker middag for dine kære.

Ingredienser

Udstyr

sprøjtepose

Sådan gør du

Hak ingefæren fint, og bring den sammen med sukkeret, limesaften, fiskesaucen og korianderstænglerne i kog i det meste af vandet. Fjern korianderstænglerne. Bland majsstivelse med <br /> resten af vandet, og rør det sammen med vinaigretten. Lad det simre, indtil det begynder at tykne. Køl gryden af. Skræl og skær æble og gulerod i fine, små stykker, og tilsæt det i vinaigretten. Stil den på køl.
Hak ingefæren fint. Varm solsikkeolien op, og svits ingefæren i 1 minut. Tilsæt æblemos, og lad det simre i 2 minutter. Tilsæt salt efter smag. Blend massen til en blød puré, si den, og stil den på køl i en sprøjtepose.
Rør wasabi sammen med mayonnaise, og tilsæt vand, så det lige netop bliver flydende nok til at hælde over jomfruhummerne.
Hæld isterninger ned i det kolde danskvand. Bland mel, majsstivelse, bagepulver og salt sammen i en skål. Varm fritureolien op i en gryde til 180°. Dyp jomfruhummerhalerne godt i dejen, og steg dem i 1½ minut. Lad dem dryppe af. Steg risene 2 sekunder. Tag risene op med en si, lad dem dryppe af, og drys med salt. Hæld mayonnaisen over de stegte jomfruhummerhaler. Drys med stegte ris.
Sprøjt en ring af æblepuré på tallerkenen. Vær opmærksom på, at puré-ringen er tæt, så vinaigretten ikke løber ud. Fyld hullet i midten med vinaigrette. Anret jomfruhummerhalerne på vinaigretten. Riv limeskallen, og drys den over anretningen sammen med lidt brøndkarse.

Tip!

For at få en helt rund ring af æblepuré, kan du sprøjte den ud langs den indvendige kant af en metalring.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
23. marts 2019 af .

Foto: Marieke Verdenius

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar