Friteret camembert med rabarberkompot

20. august 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Friturestegt camembert-ost er en fransk bistroklassiker, der kan serveres som afslutning på en god middag – gerne sammen med et glas portvin. Voila!

Ingredienser

Sådan gør du

Skær osten i mindre stykker. Hæld mel i 1 tallerken, æg pisket med mælk i en anden tallerken og pankorasp i en tredje tallerken.
Vend ostestykkerne i først mel, derefter æg og til sidst pankorasp. Sæt dem i fryseren i en ½ time.
Varm olien op til 180° (brug stegetermometer),og steg ostestykkerne i 2-3 minutter, til de er gyldne. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
Rens rabarberstængerne, og skær dem i små stykker. Skræl og riv ingefæren groft, og hæld den i en gryde sammen med rabarber, stjerneanis og vand. Lad det simre i 5 minutter under låg. Tilsæt sukker, og lad det simre i yderligere 5 minutter uden låg.
Servér den friterede ost med rabarberkompot og ristet brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar