Friteret camembert med rabarberkompot
20. august 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Friturestegt camembert-ost er en fransk bistroklassiker, der kan serveres som afslutning på en god middag – gerne sammen med et glas portvin. Voila!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær osten i mindre stykker. Hæld mel i 1 tallerken, æg pisket med mælk i en anden tallerken og pankorasp i en tredje tallerken.
Vend ostestykkerne i først mel, derefter æg og til sidst pankorasp. Sæt dem i fryseren i en ½ time.
Varm olien op til 180° (brug stegetermometer),og steg ostestykkerne i 2-3 minutter, til de er gyldne. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
Rens rabarberstængerne, og skær dem i små stykker. Skræl og riv ingefæren groft, og hæld den i en gryde sammen med rabarber, stjerneanis og vand. Lad det simre i 5 minutter under låg. Tilsæt sukker, og lad det simre i yderligere 5 minutter uden låg.
Servér den friterede ost med rabarberkompot og ristet brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk