Friterede hyldeblomster
16. maj 2022
af
Helle Brønnum Carlsen.
Foto: Carina Krüger
Duften af hyldeblomster leder tankerne hen på sol, sommer og lyse nætter - og ikke mindst hjemmebrygget saft. Men vidste du, at du også kan spise hyldeblomster? Disse friterede hyldeblomster i pandekagedej smager fantastisk og er perfekte at servere som velkomstsnacks!
Ingredienser
Sådan gør du
Rør mel, majsstivelse, bagepulver og sukker sammen i en skål. Tilsæt løbende iskoldt vand, indtil dejen er flydende, men kan hænge fast på hyldeblomstbuketterne.
Del hyldeblomsterne op i 12 mindre buketter, og opvarm i en gryde den smagsneutrale olie til 180°.
Dyp nu hyldeblomsterne i dejen, og frituresteg i den varme olie, til dejen er let gylden. Lad buketterne afdryppe på et stykke køkkenrulle.
Rør yoghurt, vaniljekorn, honning og citronsaft sammen til en dressing.
Hak myntebladene fint, og vend i dressingen. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk