Friterede hyldeblomster

16. maj 2022 af .

Foto: Carina Krüger

Duften af hyldeblomster leder tankerne hen på sol, sommer og lyse nætter - og ikke mindst hjemmebrygget saft. Men vidste du, at du også kan spise hyldeblomster? Disse friterede hyldeblomster i pandekagedej smager fantastisk og er perfekte at servere som velkomstsnacks!

Ingredienser

Sådan gør du

Rør mel, majsstivelse, bagepulver og sukker sammen i en skål. Tilsæt løbende iskoldt vand, indtil dejen er flydende, men kan hænge fast på hyldeblomstbuketterne.
Del hyldeblomsterne op i 12 mindre buketter, og opvarm i en gryde den smagsneutrale olie til 180°.
Dyp nu hyldeblomsterne i dejen, og frituresteg i den varme olie, til dejen er let gylden. Lad buketterne afdryppe på et stykke køkkenrulle.
Rør yoghurt, vaniljekorn, honning og citronsaft sammen til en dressing.
Hak myntebladene fint, og vend i dressingen. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar