Friterede græskarkugler
3. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
De friterede græskarkugler stammer fra Chile, hvor de traditionelt serveres med en sød dip. Kuglerne har konsistens som æbleskiver, med en blød og cremet midte og en skal, der er akkurat fast nok til at holde sammen på det sødlige fyld.
Bemærk
Græskarmosen skal afkøles inden den friteres, og kan med fordel laves klar dagen inden.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Halvér græskarret, og fjern skræl og kerner. Skær kødet i skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem møre i ovnen i ca. 25 minutter.
Mos de varme græskarstykker med smør med en gaffel, eller blend det med en stavblender, og læg det i en skål. Sigt mel, salt og bagepulver ned i skålen. Vend det hele godt sammen, og juster konsistensen med rasp, så den føles som en tynd havregrød. Stil skålen køligt, indtil græskarblandingen er kold.
Hæld olien i en sauterpande, så den går 2-3 cm op ad kanterne. Opvarm olien, til den syder omkring en træpind. Brug to spiseskeer til at forme græskarmosen til kugler på størrelse med golfbolde, og tril dem i hvedemel. Fritter kuglerne i olien nogle stykker ad gangen i 3-4 minutter. Vend dem, og fritter i 3-4 minutter på den anden side også, til de er gyldne og sprøde.
Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Sørg for at olien er godt varm igen, før du lægger næste portion i.
Hak chili fint. Skræl og riv ingefær fint. Kog brun farin, kanel, vand, ingefær og chili op i en lille gryde, og lad det simre i 5 minutter.
Pres appelsinen for saft, og riv skallen af. Opløs majsstivelse i ca. 3 spsk. appelsinsaft, og hæld det i gryden sammen med appelsinskallen. Lad det koge op i nogle minutter. Afkøl saucen let, og smag den til med den sidste appelsinsaft og krydderierne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk