Friske forårsruller med krebsehaler
6. oktober 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Friske forårsruller af rispapir er delikat fingermad. Servér dem som forret, snack eller til aftensmaden, hvor man kan hygge sig med at samle dem ved middagsbordet.
Bemærk
Marineringstid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen, og pres saften af limefrugten. Hæld krebsehalerne i en skål, og tilsæt olie, fiskesauce, honning, limeskal og limesaft. Vend rundt, og lad det marinere i 30 minutter.
Skyl og tør salaten. Skyl og skær enderne af sukkerærterne, og halvér dem. Læg nudlerne i en skål, og hæld kogende vand over dem, til nudlerne er dækket. Lad skålen stå i ca. 10 minutter, til nudlerne er møre. Hæld vandet fra.
Dyp et stykke rispapir i vand, så det bliver fugtigt på alle sider og kanter, og læg det derefter på et skærebræt.
Læg nudler, sukkerærter, krebsehaler og salat i midten af rispapiret. Rul det derefter sammen ²⁄₃ af vejen, imens du samler fyldet. Fold de 2 sider af rispapiret ind, så fyldet holdes på plads, og rul rispapiret det sidste stykke, så du får en stram rulle. Gentag, indtil du har opbrugt alt fyldet.
Halvér de friske forårsruller, og anret dem på et fad. Servér med teriyakisauce som dyppelse.
Tip!
Du kan også dyppe friske forårsruller i peanutsauce, sojasauce, sesamolie eller sursød chilisauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk