Frisk rabarberlemonade
19. juni 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Rabarberlimonaden er frisk og smuk og kan nydes med bunker af isterninger i solen. Perfekt til både store og små.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker.
Lad rabarber, sukker og vand simre ved middel varme i en gryde i 15 minutter. Sluk for varmen, og lad det trække i 15 minutter. Gentag.
Sigt rabarbersaften. Pres saften af citronerne, og smag rabarbersaften til med citronsaft. Hæld rabarberlimonaden på en ren, skoldet flaske, og lad den køle af.
Skær citronen i skiver. Fyld glas med isterninger, og hæld rabarberlimonaden over. Tilføj evt. lidt koldt vand, hvis du synes. Pynt med citronskiver og evt. rabarberstilke.
Tip!
Vil du give limonaden mere smag, kan du tilføje en vaniljestang, frisk mynte eller en enkelt stjerneanis. Gem endelig rabarberpilpen, som du sigter fra, og brug den som topping på yoghurt eller vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk