Frisk pasta med parmaskinke og ostesauce
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Selvom retten er enkel og ligetil, er smagen fyldig, og man bliver godt mæt af den cremede ostesauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt melet, og rør konstant, til blandingen samler sig. Skru ned til svag varme, og rør mælken i lidt ad gangen. Rør hele tiden for at undgå klumper.
Smag til med muskatnød, cayennepeber, salt og peber. Riv de 2 slags ost, og rør dem i saucen, til de smelter. Hold saucen varm.
Tænd ovnen på 200º. Læg parmaskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Skyl og tør rucolaen.
Kog pastaen akkurat mør efter anvisningen på pakken. Hæld pastaen over i en sigte, og lad den dryppe af.
Hæld pastaen tilbage i gryden, og vend den sammen med ostesaucen. Vend tomater og rucola i, og anret pasten i en serveringsskål. Drys med ristede pinjekerner, og top med sprød parmaskinke knust i mindre stykker. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på Fettuccine Alfredo
Powered by Froala Editor