Frisk pasta med parmaskinke og ostesauce

1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Selvom retten er enkel og ligetil, er smagen fyldig, og man bliver godt mæt af den cremede ostesauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt melet, og rør konstant, til blandingen samler sig. Skru ned til svag varme, og rør mælken i lidt ad gangen. Rør hele tiden for at undgå klumper.
Smag til med muskatnød, cayennepeber, salt og peber. Riv de 2 slags ost, og rør dem i saucen, til de smelter. Hold saucen varm.
Tænd ovnen på 200º. Læg parmaskinken på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist den i ovnen i ca. 5 minutter, til den er sprød.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Skyl og tør rucolaen.
Kog pastaen akkurat mør efter anvisningen på pakken. Hæld pastaen over i en sigte, og lad den dryppe af.
Hæld pastaen tilbage i gryden, og vend den sammen med ostesaucen. Vend tomater og rucola i, og anret pasten i en serveringsskål. Drys med ristede pinjekerner, og top med sprød parmaskinke knust i mindre stykker. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar