Frillice-frugtsalat med varmrøget laks
24. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Frillicesalat er en frisk og sprød krydsning mellem frisee og iceberg. Sammen med egeblad udgør den basen i et festfyrværkeri af en salat, der også indeholder masser af frugter, som går godt til laksens røgede og fede smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og tør de to slags salater, og pluk dem i mindre stykker. Anret salaten på et fad eller i en skål.
Skræl mangoen. Flæk den på midten, og skær kødet i tern uden om stenen.
Skyl æbler og pærer. Skær dem i mundrette bidder.
Pres limefrugten for saft. Bland den med olivenolie og honning, og smag til med salt og peber.
Skyl og hak dild groft.
Læg frugtstykkerne over salatbladene. Dryp dressing over, og vend den lidt rundt.
Pluk laksen i mindre stykker, og servér dem oven på salaten. Pynt med dild, og servér f.eks. med en skive brød eller flute.
Tip!
Egeblad har fået sit navn, fordi den med sine grøn-rødbrogede blade ligner blade fra egetræet. Smagen er mild og sødlig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk