Frikadeller og kartoffelsalat med spidskål
22. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat er en ærkedansk klassiker, der kan nydes året rundt. Her er kartoffelsalaten tilsat spidskål og ærter, der giver den velkendte ret nyt liv.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i 12-15 minutter, og lad dem køle helt af. Skær dem i halve. Skyl og snit spidskål helt fint. Bælg ærterne. Hak dild fint.
Rør rygeost sammen med yoghurt og dild. Gem lidt dild til pynt. Smag til med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og pynt med dild.
Rør hakket kalvekød sammen med salt og æg. Pil og riv løget groft, og rør det i farsen. Tilsæt havregryn, hvedemel og danskvand, så farsen får en fast konsistens. Krydr med peber.
Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem i olie på en pande ved høj varme, så de får en sprød skorpe. Skru ned for varmen, og lad dem stege, til de er gennemstegte.
Servér frikadellerne med kartoffelsalaten som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk