Frikadeller med vintersalat
5. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Det gælder om at få en masse vintervitaminer indenbords, før juleræset for alvor starter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør det hakkede kød sejt med salt. Pil løget, og riv det direkte ned i skålen til kødet. Tilsæt æg, mælk, mel, allehånde og peber, og rør farsen sammen. Lad farsen hvile i 15 minutter.
Form farsen til frikadeller, og steg dem på en varm pande med smør og olie, til de er gyldne og gennemstegte.
Kog perlebyg efter anvisningen på emballagen. Skyl og afdryp kikærter. Skyl og tør rucolasalat. Skræl appelsiner, og skær dem i skiver. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Bland det hele sammen på et fad.
Rør olivenolie og appelsinsaft sammen, og krydr med salt og peber. Dryp dressingen over salaten. Servér frikadellerne med salaten til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk