Frikadeller med urtekartofler og fennikelsalat

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

I disse frikadeller får det hakkede svinekød en helt ny og spændende smag, da det røres op med knuste fennikelfrø og parmaskinke skåret i små tern.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør svinekødet sammen med salt og peber.
Hæld mælken over raspen i en skål, og lad det trække i 5 minutter. Skær parmaskinken i små tern. Knus fennikelfrøene i en morter (eller hak dem fint med en kokkekniv på et bræt).
Rør kødet sammen med de udblødte brødkrummer, parmaskinke, knuste fennikelfrø og hakket persille.
Form farsen til små frikadeller på størrelse med en valnød. Opvarm olien på en pande, og steg frikadellerne i 7-8 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Tænd ovnen på 200º. Vend herbes de provence sammen med salt. Skrub kartoflerne, og tør dem. Fordel dem i en lille bradepande, drys urtesaltet hen over, og dryp med olivenolie. Bag kartoflerne i ovnen i 30-40 minutter, til de er møre.
Skyl og tør rucolaen. Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver.
Skær brødet i tern, vend det med olien, og steg det sprødt på en pande.
Høvl parmesanen i flager, fx med en skrællekniv. Vend rucola sammen med fennikel, brødtern og parmesan i en stor skål.
Rør balsamicoeddike og resten af olien sammen til en dressing, og dryp den ud over fennikelsalaten. Servér som tilbehør til frikadeller og urtekartofler.

Tip!

Prøv en anden gang at erstatte fennikelfrøene med friskhakkede krydderurter som fx rosmarin, timian eller salvie, og læg mærke til, hvor stor betydning det har for smagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar