Frikadeller med stuvede nye kartofler
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Frikadeller med stuvet hvidkål er en klassiker, men har du smagt stuvede nye kartofler? Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet med salt.
Pil løget, og hak det fint. Rør løg, rasp, æg, hakkede krydderurter og peber i farsen. Tilsæt vand lidt ad gangen, og lad farsen hvile 10 minutter.
Steg frikadellerne gyldne i olie og smør på en pande ved høj varme i 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme, og steg frikadellerne, til de er netop gennemstegte.
Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 15 minutter i letsaltet vand.
Bring fløde og hakkede krydderurter i kog i en lille gryde. Smag til med salt og peber.
Tilsæt de kogte kartofler, og varm det hele igennem.
Servér frikadellerne med stuvede kartofler som tilbehør. Drys rundhåndet med krydderurter.
Tip!
Alle typer friske krydderurter kan bruges, når du vil give frikadellefarsen her lidt ekstra smag. Steg evt. frikadellerne dagen i forvejen. Så skal de blot lunes i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter, når de skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk