Frikadeller med sprøde kartofler og vintersalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Kogte kartofler bliver lidt kedelige i længden, men sprøde, ovnstegte kartofler er den rene hverdagsluksus
Bemærk
Hviletid, kød: 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne. Skær dem i små stave, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Krydr kartoflerne med salt og peber, dryp med olie, og steg dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er sprøde.
Læg det hakkede kød i en skål. Pil løget, og riv det på et rivejern. Hak citrontimian helt fint.
Rør løg, citrontimian, salt og peber sammen med kødet. Rør æggene i, 1 ad gangen, rør havregryn og mælk i, og lad farsen hvile i 10 minutter på køl.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør og olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
Skyl rucola. Rens fenniklen, og snit den fint, gerne på et mandolinjern. Skyl æblerne. Halvér dem, fjern kernehuset, og skær dem i tynde både.
Bland rucola, fennikel og æbler med plukket brødkarse. Dryp salaten med eddike og olie, og krydr med salt og peber. Servér som tilbehør til frikadeller og kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på klassiske frikadeller.
Har du rester af frikadeller? Så prøv vores lækre opskrift på klassisk frikadelle-sandwich med hjemmesylt.