Frikadeller med råkost og sellerifritter
16. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Frikadeller med frisk råkost og fritter af selleri er et familiehit, som middagsgæsterne med garanti vil elske. Lav eventuelt almindelige pomfritter sammen med sellerifritterne.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kødet i en skål. Pil og riv løget. Skyl og hak persille fint. Rør en fars af hakket kød, løg, persille, æg, havregryn, mælk, salt og peber. Stil på køl i 30 minutter.
Skræl og riv gulerødderne groft. Pres saften af citronen. Skyl æblet, riv det groft, og vend det med citronsaft. Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinkødet i skiver. Bland gulerødder, æble, appelsiner og rosiner sammen i en skål.
Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldsellerien, og skær den i fritter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend med olivenolie, og drys med salt.
Bag fritterne i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Form imens frikadeller af farsen, og steg dem i smør på en pande. Servér fritter og frikadeller med råkostsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk