Frikadeller med råkost og sellerifritter

16. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Frikadeller med frisk råkost og fritter af selleri er et familiehit, som middagsgæsterne med garanti vil elske. Lav eventuelt almindelige pomfritter sammen med sellerifritterne.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kødet i en skål. Pil og riv løget. Skyl og hak persille fint. Rør en fars af hakket kød, løg, persille, æg, havregryn, mælk, salt og peber. Stil på køl i 30 minutter.
Skræl og riv gulerødderne groft. Pres saften af citronen. Skyl æblet, riv det groft, og vend det med citronsaft. Skær skrællen af appelsinerne, og skær appelsinkødet i skiver. Bland gulerødder, æble, appelsiner og rosiner sammen i en skål.
Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldsellerien, og skær den i fritter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend med olivenolie, og drys med salt.
Bag fritterne i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Form imens frikadeller af farsen, og steg dem i smør på en pande. Servér fritter og frikadeller med råkostsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar