Frikadeller med pasta, basilikumpesto og bagte tomater

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Piller børnene ofte grøntsagerne fra? Revet gulerod og squash kan listes ind i frikadellefarsen, helt uden at de opdager det.

Bemærk
Bagetid, tomater: 30 minutter. Hvis du vil spare tid, kan du købe et glas grøn pesto i stedet for selv at lave basilikumpesto.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 140°. Skyl og halvér tomaterne. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og drys med sukker og salt. Bag tomaterne i ovnen i 30 minutter.
Blend ingredienserne sammen i en minihakker.
Rør kødet sammen med salt, æg og vand. Pil og riv løg. Rør det i farsen sammen med 2 slags mel.
Skræl og riv gulerødder fint. Skyl og riv squash fint. Rør gulerod og squash i farsen. Krydr med peber, og justér evt. farsens konsistens med lidt mere mel.
Form frikadeller med en ske, og steg dem i olie på en pande.
Bring en gryde med vand i kog. Skær de friske lasagneplader i lange strimler, ca. 3 cm brede. Læg dem i det kogende vand, tilsæt salt, og kog i ca. 3 minutter. Hæld vandet fra. Skyl squashen, og høvl den i lange strimler med en tyndskræller.
Vend pasta og de høvlede squashstrimler sammen med basilikumpestoen og de bagte tomater. Servér sammen med frikadellerne, som du evt. kan sætte på spyd.

Tip!

Kig i fryseren: Måske har du en pakke hakket kød liggende, som kan bruges til frikadellerne? Hakket kyllinge- eller oksekød kan også fint bruges.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar