Frikadeller med kartofler og waldorfsalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Lækre frikadeller serveret med kartofler og waldorfsalat – det er nem og sund aftensmad!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Rør kødet sammen med æg og danskvand. Tilsæt havregryn, salt og peber, og rør godt.
Form farsen til kugler, og steg dem gyldne i olie på en pande.
Rens bladsellerien, og skær den i skiver. Rist valnødderne let på en tør, varm pande. Skær pærerne i smalle både. Skræl kiwierne, og skær dem i skiver. Bland det hele sammen med tranebær i en skål.
Riv skallen af citronen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Rør cremefraiche sammen med citronsaft, citronskal, vaniljekorn, salt og peber, og vend det sammen med bladselleri og frugt i skålen.
Servér waldorfsalaten som tilbehør til frikadeller og kogte kartofler. Drys retten med persille.
Tip!
Al slags frisk frugt forsyner dig med gode mængder C-vitamin, så lav en lækker waldorfsalat og spis den med god samvittighed.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk