Frikadeller med kartofler og waldorfsalat

1. juni 2018 af .

Foto: Lars Ranek

Lækre frikadeller serveret med kartofler og waldorfsalat – det er nem og sund aftensmad!

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Rør kødet sammen med æg og danskvand. Tilsæt havregryn, salt og peber, og rør godt.
Form farsen til kugler, og steg dem gyldne i olie på en pande.
Rens bladsellerien, og skær den i skiver. Rist valnødderne let på en tør, varm pande. Skær pærerne i smalle både. Skræl kiwierne, og skær dem i skiver. Bland det hele sammen med tranebær i en skål.
Riv skallen af citronen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Rør cremefraiche sammen med citronsaft, citronskal, vaniljekorn, salt og peber, og vend det sammen med bladselleri og frugt i skålen.
Servér waldorfsalaten som tilbehør til frikadeller og kogte kartofler. Drys retten med persille.

Tip!

Al slags frisk frugt forsyner dig med gode mængder C-vitamin, så lav en lækker waldorfsalat og spis den med god samvittighed.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar