Frikadeller med kartoffelmos og spidskål

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Findes der noget mere dansk og dejligt end klassiske frikadeller med spidskål?

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne groft med en gaffel.
Hak løvstikke fint. Rør mosen op med rapsolie, løvstikke, salt og peber.
Rør kødet med salt og peber. Pil løget, og riv det groft. Pil og riv løget. Rør løg, havregryn og muskatnød i kødet. Rør æg, mineralvand og mælk i. Rør til sidst melet i.
Form farsen til frikadeller med en dessertske, og steg dem gyldne i lidt olie på en pande.
Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær kålen i 4 kvarte på den lange led. Skær lidt af stokken væk.
Læg spidskålen i en sauterepande med 4 cm kogende, letsaltet vand i bunden, og damp den under låg 4-6 minutter, så den stadig har lidt bid.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar