Frikadeller med havregryn og spidskålssalat

Lækre frikadeller, som vor mor lavede dem, serveret med en dejlig spidskålsalat fyldt med friske ærter, der tilsammen giver en sund og sprød salat.

Frikadeller med havregryn og spidskålssalat
31-60 min.

(0)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Jakob Helbig

Ingredienser

personer
hakket svine- og kalvekød
700 g
salt
1 spsk.
løg
1
peber
æg
3
havregryn
1 dl
mælk
2 dl
smør til stegning
1 spsk.
smagsneutral olie til stegning
1 spsk.

Spidskålssalat med dild

spidskål
1
ærter i bælg
½ kg
frisk dild
1 bundter
æbler
2

Yoghurtdressing

citroner
1
yoghurt naturel 1,5 %
1 dl
salt
peber
honning
1 spsk.

Sådan gør du

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 minut.
Pil løget, og riv det på et rivejern. Rør løg og peber i farsen. Tilsæt æggene, og rør farsen lind med havregryn og mælk.
Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i 10-15 minutter.
Form farsen til frikadeller. Steg dem i smør og olie på en pande middel varme i 5-6 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Spidskålssalat

Fjern de yderste grimme blade fra spidskålen, halvér kålen på langs, og skær stokken væk. Snit kålen meget fint.
Bælg ærterne. Hak dilden meget fint. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Bland spidskål med ærter, dild og æbler i en skål.

Yoghurtdressing

Pres saften af citronen. Rør yoghurten sammen med citronsaft, salt, peber og honning.
Vend spidskålsalaten med yoghurtdressingen. Servér salaten til frikadellerne.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tallerken fyldt med sprødstegte frikadeller.

Må vi foreslå? Dunser bliver spist til hverdag og fest med velbehag af rigtig mange danskere, de er tæt på at være vores nationalret. Få dem her: Klassiske frikadeller.

Måske du også kan li'