Frikadeller med havregryn og spidskålssalat
Lækre frikadeller, som vor mor lavede dem, serveret med en dejlig spidskålsalat fyldt med friske ærter, der tilsammen giver en sund og sprød salat.

31-60 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Jakob Helbig
Ingredienser
personer
- hakket svine- og kalvekød
- 700 g
- salt
- 1 spsk.
- løg
- 1
- peber
- æg
- 3
- havregryn
- 1 dl
- mælk
- 2 dl
- smør til stegning
- 1 spsk.
- smagsneutral olie til stegning
- 1 spsk.
Spidskålssalat med dild
- spidskål
- 1
- ærter i bælg
- ½ kg
- frisk dild
- 1 bundter
- æbler
- 2
Yoghurtdressing
- citroner
- 1
- yoghurt naturel 1,5 %
- 1 dl
- salt
- peber
- honning
- 1 spsk.
Sådan gør du
Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 minut.
Pil løget, og riv det på et rivejern. Rør løg og peber i farsen. Tilsæt æggene, og rør farsen lind med havregryn og mælk.
Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i 10-15 minutter.
Form farsen til frikadeller. Steg dem i smør og olie på en pande middel varme i 5-6 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Spidskålssalat
Fjern de yderste grimme blade fra spidskålen, halvér kålen på langs, og skær stokken væk. Snit kålen meget fint.
Bælg ærterne. Hak dilden meget fint. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Bland spidskål med ærter, dild og æbler i en skål.
Yoghurtdressing
Pres saften af citronen. Rør yoghurten sammen med citronsaft, salt, peber og honning.
Vend spidskålsalaten med yoghurtdressingen. Servér salaten til frikadellerne.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Må vi foreslå? Dunser bliver spist til hverdag og fest med velbehag af rigtig mange danskere, de er tæt på at være vores nationalret. Få dem her: Klassiske frikadeller.