Frikadeller med havregryn og spidskålssalat
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Lækre frikadeller, som vor mor lavede dem, serveret med en dejlig spidskålsalat fyldt med friske ærter, der tilsammen giver en sund og sprød salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 minut.
Pil løget, og riv det på et rivejern. Rør løg og peber i farsen. Tilsæt æggene, og rør farsen lind med havregryn og mælk.
Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i 10-15 minutter.
Form farsen til frikadeller. Steg dem i smør og olie på en pande middel varme i 5-6 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Fjern de yderste grimme blade fra spidskålen, halvér kålen på langs, og skær stokken væk. Snit kålen meget fint.
Bælg ærterne. Hak dilden meget fint. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Bland spidskål med ærter, dild og æbler i en skål.
Pres saften af citronen. Rør yoghurten sammen med citronsaft, salt, peber og honning.
Vend spidskålsalaten med yoghurtdressingen. Servér salaten til frikadellerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk