Frikadeller med gulerødder og bulgursalat med bagt græskar
6. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Gulerødder gør frikadellefarsen ekstra saftig og smagfuld, og sammen med den smukke og mættende bulgursalat venter der et lækkert måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og riv løget. Rør det hakkede kød sammen med løg, æg, mælk og mel i en skål, og krydr med ca. 1½ tsk. salt og godt med friskkværnet peber.
Skræl og riv gulerødderne, og rør dem i farsen til sidst. Lad farsen hvile på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 220°. Skræl græskarret, og skær kødet i tern a 1½ cm. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, vend dem med 1½ spsk. olie, og krydr med salt. Bag græskarternene i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og møre.
Skyl bulguren grundigt i koldt vand, og kog den efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
Skyl krydderurterne, og hak dem groft. Bank kernerne ud af granatæblet, og kassér de hvide hinder. Vend bulgur, græskar, krydderurter og granatæblekerner sammen med 2 spsk. olie og citronsaft i en skål. Krydr med salt og peber, og anret salaten i en serveringsskål. Drys græskarkerner og smuldret feta over salaten.
Form farsen til frikadeller, og steg dem på en varm pande med smør og olie i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Servér frikadellerne til bulgursalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk