Frikadeller med feta, råkost og bagte kartofler
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Lune frikadeller med ovnbagte kartofler og en mættende råkost er både lækkert og nemt at lave, når sulten melder sig.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180º. Skrub kartoflerne, skær dem over på langs, pensl med olie, og drys med oregano, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er helt møre.
Rør kødet med salt og spidskommen. Pil løg, og riv det groft på et rivejern. Rør løg og æg i. Tilsæt havregryn og mel lidt ad gangen, og rør godt.
Krydr med oregano, timian og peber. Rør mælk i, og rør til sidst mineralvand og smuldret feta i.
Form farsen til frikadeller. Steg dem i smør og olie på en pande.
Skræl og riv gulerødder og rødbede. Rør olie og balsamico sammen med salt og peber, og vend råkosten heri. Drys med smuldret feta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk