Frikadeller med broccoli og kartoffelsalat
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Alle elsker frikadeller, og hvis du gemmer grøntsager i farsen, bliver familiefavoritten hurtigt sundere.
Bemærk
Ovntid: Ca. 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Skyl dem med koldt vand, og skær dem i tern.
Tænd ovnen på 200°. Skær broccoli i små buketter, overhæld dem med kogende vand i en skål, og lad dem trække i 2 minutter. Hæld vandet fra, og hak broccolien fint med en kniv.
Rør det hakkede svinekød sammen med løg, æg, mælk, hvedemel og allehånde, og krydr godt med salt og peber. Rør til sidst den hakkede broccoli i farsen.
Form farsen til frikadeller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dryp lidt olie over dem, og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er flot gyldne.
Pil løget, og hak det fint. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Rens peberfrugter, og skær dem i små tern. Skyl og hak persillen.
Pres saften af citronen. Rør mayonnaise, olie, citronsaft, salt og peber sammen til en dressing.
Vend forsigtigt de kogte kartofler sammen med forårsløg, peberfrugt, dressing og persille. Server som tilbehør til broccolifrikadellerne.
Tip!
Du kan blande andre grøntsager end broccoli i frikadellefarsen. Prøv en anden gang at røre farsen med fx revet gulerod, knoldselleri eller pastinak.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk