Fried rice med kylling

15. oktober 2018 af .

Foto: Winnie Methmann

Denne wokret med fried rice og kylling er et stensikkert hverdagshit. Den er lynhurtig at lave, og der vil med sikkerhed blive spist mere end én portion.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene som anført på pakken.
Pil og hak løg. Pil og riv hvidløg fint, og skræl og riv ingefær. Steg løg, hvidløg og ingefær i ⅓ af kokosolien i en wok, til løgene er klare. Tilsæt kyllingestrimler, og brun dem. Tilsæt resten af kokosolien, lad det smelte, og tilsæt dernæst risene.
Vend rundt, og lad risene blive varme. Tilsæt sojasauce, sukker, fiskesauce og sesamolie, og lad det stege, til risene bliver gyldne.
Rist cashewnødderne i en tør wok, tag dem op, og læg dem til side.
Rens og skær forårsløg i skrå skiver. Skræl gulerødderne, og høvl dem i lange bånd med en kartoffelskræller.
Skær limefrugter i både, og pluk koriander. Servér fried rice med kylling, cashewnødder, forårsløg og gulerodsbånd i skåle, og top med limeskiver og koriander.

Tip!

Undgå madspild ved at bruge de triste grøntsagsrester fra køleskabet eller de kogte ris fra dagen før. Resterne forvandler sig hurtigt til dejlige ingredienser i en skøn wokret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar