Fried chicken med coleslaw og mos
26. december 2019
af
Thomas Alcayaga.
Foto: Columbus Leth
Skal det være ekstra godt i aften, så panér kyllingen og frituresteg den. Du kan jo servere en frisk coleslaw til, så det ikke føles helt så syndigt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Del kyllingelårene i over- og underlår, hvis det ikke allerede er gjort. Vend dem i mel, og bank overskydende mel af. Gem resten af melet.
Rør kærnemælk og æg sammen i en dyb tallerken. Bland mel, krydderier og sesamfrø i en anden dyb tallerken. Vend kyllingelår først i æggeblandingen og så i melet. Klem godt på kyllingen, så paneringen sætter sig godt fast.
Opvarm olien til ca. 160° i en sauterepande. Steg kyllingen 6-8 minutter i olien, til den er gylden. Læg kyllingelårene på en bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyl og snit spidskål fint. Skræl gulerødder, og høvl dem i lange tynde bånd med en tyndskræller.
Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep, kapers og honning sammen i en stor skål. Smag til med salt og peber. Vend kål og gulerødder i dressingen, og top med brøndkarse.
Skræl kartofler, og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand i en gryde ca. 30 minutter, til de begynder at koge ud. Tag spinaten ud af fryseren, og lad den koge med de sidste 5 minutter af kartoflernes kogetid.
Mos kartofler og spinat med et piskeris eller en gaffel, og tilsæt kærnemælk og smør. Rør rundt, og smag til med muskatnød, salt og peber.
Smelt smørret i en lille gryde. Pil og hak løg og hvidløg fint, og svits dem i smørret, til løgene er gennemsigtige. Hæld mel på, og lad det stege med et par minutter.
Tilsæt kyllingefonden af et par omgange under piskning, og lad det simre ca. 5 minutter. Smag til med sennep, Worcestershiresauce, salt og peber. Servér tabasco og syltede grønne tomater til kylling.
Tip!
Hvis du ikke kan skaffe syltede grønne tomater eller selv har syltet dem, kan du også sagtens servere syltede agurker til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem grundopskrift på coleslaw