Fried chicken med coleslaw

30. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

En kylling burde være nok til fire personer. Men er I store fans af fried chicken, kan det være nødvendigt at smide ekstra lår i puljen.

Bemærk
Trækketid: Natten over

Ingredienser

Sådan gør du

Del kyllingen i 12 stykker: overlår, underlår, overvinge, undervinge, bryst delt i to (gerne på ben). Pres saften af citronerne i en stor frysepose. Læg kyllingestykkerne i posen, krydr med salt, og gnid kødet godt med citronsaften. Lad det trække natten over på køl eller blot 15 minutter på køkkenbordet, hvis det skal gå stærkt.
Fyld mel, bagepulver, hvidløgspulver og løgpulver i en ny stor frysepose. Sæt en dyb pande over med 2-3 cm olie, og varm den op.
Tag kyllingestykkerne op af posen med citron, og læg dem i posen med mel. Tag 3-4 stykker op ad gangen. Ryst dem sammen i melposen, og læg dem forsigtigt i olien i den varme pande. Fortsæt, til alle stykkerne ligger på panden.
Steg kyllingestykkerne ved middelvarme, men uden at olien holder op med at syde, under låg i 15-20 minutter. Vend kyllingestykkerne, og steg dem færdig uden låg. Det tager 10-15 minutter for lår, kortere tid for bryst. Afdryp kyllingestykkerne på en bagerist, og krydr dem med flagesalt.
Pil og riv hvidløget fint. Rør mayonnaise med hvidløg, eddike og sukker i en salatskål. Skyl kålen, og hak den fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
Vend kål og gulerødder med dressingen, og smag til med salt og evt. mere sukker og eddike. Lad slawen trække indtil servering. Servér fried chicken med coleslaw og evt. pomfritter og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar