French toast med brombærkompot
2. december 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
French toast er luksusmorgenmad til langsomme morgener, men er bestemt også velegnet som en smovset dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og tør brombærrene. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
Hæld brombær, vaniljekorn, vand og sukker i en gryde, og bring det i kog, til sukkeret er opløst. Skru ned til middellav varme, og lad kompotten småkoge i 5-7 minutter, til brombærrene brister let, men ikke er helt udkogte.
Tag gryden af varmen, hæld kompotten i et glas med låg, og afkøl den.
Skær brødet i tykke skiver. Pisk æg og mælk sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Læg brødskiverne ned i blandingen én ad gangen, og lad dem suge væsken til sig på begge sider.
Steg brødskiverne på begge sider i smør på en pande, til de er gyldne og sprøde. Hold dem evt. varme i ovnen ved lav varme, imens du laver resten.
Drys de færdige brødskiver med kanelsukker.
Anret 2 skiver french toast pr. person, eller anret dem i en stor stak. Servér med en skefuld cremefraiche og brombærkompot.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på french toast