French toast med bagte rabarber

French toast smager af ren luksus, og du kan enten servere dem til brunch eller som en lækker dessert.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skyl og rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker. Læg rabarberstykkerne tæt sammen i et ovnfad.
Pres saften af appelsinen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør appelsinsaft, vaniljekorn og sukker sammen, og hæld blandingen over rabarberne i fadet. Bag rabarberne i ovnen i 10-15 minutter, til de er møre, men stadig har en smule bid. Tag fadet ud af ovnen, og lad rabarberne køle af, mens du forbereder resten.
Læg brødskiverne klar. Pisk æggene sammen med mælk, sukker og kanel i en skål eller dyb tallerken, som er stor nok til, at en brødskive kan lægges ned i den.
Dyb brødskiverne én ad gangen i æggeblandingen, så de suger væde til sig på begge sider. Hæld mandelflagerne ud på en tallerken, og vend brødskiverne forsigtigt heri, så de har mandelflager på begge sider.
Opvarm en pande med smør, og steg brødskiverne ved middel varme, til de er gyldne på begge sider.
Skær toastene i halve, og anret 2 halve stykker pr. person. Servér med bagte rabarber, græsk yoghurt og et lille drys sigtet flormelis. Dryp gerne lidt af saften fra ovnfadet over hver anretning, og servér straks.

Tip!

I stedet for græsk yoghurt 10 % kan du servere (vegansk) kokosyoghurt til retten. Kokosyoghurt af mærket Harvest Moon eller Alpro kan fx købes i helsekostforretninger eller i meget velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
28. juni 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar