Fredsfisk – vegetarisk fiskefilet med remoulade
14. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
I stedet for den klassiske fiskefilet kan du panere persillerødder. De bliver dejligt møre indeni og knasende sprøde udenpå. Fredsfisk kaldes også krigsfisk. Idéen med at panere rodfrugter i stedet for fisk stammer nemlig fra tiden omkring Anden Verdenskrig, hvor det var farligt at sejle ud på havet for at fiske.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl persillerødderne, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver på langs.
Hæld mel i en tallerken, sammenpiskede æg i en anden tallerken og pankorasp i en tredje tallerken. Vend persillerodsskiverne i først mel, derefter i æg og til sidst i pankorasp.
Steg de panerede skiver i rigeligt med olie på en pande ved middelvarme i 6-10 minutter i alt, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt.
Hak pickles groft, og rør dem sammen med mayonnaise i en skål. Smag til med salt.
Anret rodfrugt-fileterne på rugbrød, top med remoulade, og pynt med kapers og plukket dild. Servér straks med citronbåde.
Tip!
Pickles kan købes i velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk