Franske palmier med marcipan
8. november 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De små, sprøde kager kaldes også palmehjerter. Her er de af butterdej og fyldt med marcipan og julet kryddersukker.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejen tyndt ud på et stykke bagepapir. Riv marcipanen groft, og fordel den oven på butterdejen.
Bland alle krydderierne sammen med sukker i en skål, og drys 1-2 spsk. kryddersukker over marcipanen, alt efter, hvor søde kagerne skal være.
Rul halvdelen af dejen ind mod midten, og rul herefter også den anden halvdel af dejen ind mod midten, så de 2 ruller mødes.
Skær dejrullen i 22 skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem gerne i en lufttæt beholder.
Tip!
Hvis det skal være endnu nemmere, kan du købe instant chaipulver, og drysse det over marcipanen sammen med sukker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nemme og lækre finskbrød