Franske palmier med marcipan

8. november 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

De små, sprøde kager kaldes også palmehjerter. Her er de af butterdej og fyldt med marcipan og julet kryddersukker.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejen tyndt ud på et stykke bagepapir. Riv marcipanen groft, og fordel den oven på butterdejen.
Bland alle krydderierne sammen med sukker i en skål, og drys 1-2 spsk. kryddersukker over marcipanen, alt efter, hvor søde kagerne skal være.
Rul halvdelen af dejen ind mod midten, og rul herefter også den anden halvdel af dejen ind mod midten, så de 2 ruller mødes.
Skær dejrullen i 22 skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem gerne i en lufttæt beholder.

Tip!

Hvis det skal være endnu nemmere, kan du købe instant chaipulver, og drysse det over marcipanen sammen med sukker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar