Franske croissanter med mørk chokolade
Det er ikke svært at lave croissanter, men det kræver, at man sætter god tid af til de mange hævninger – men når du først har smagt dine hjemmebagte croissanter er det hele ventetiden værd.
31-60 min.
(2)
June 13, 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid: I alt 4½ time.
Ingredienser
stk.
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Sådan laver du croissanter
Den perfekte croissant er sprød udenpå og blød og saftig indeni. Og så har den selvfølgelig de velkendte lag af gørdej og smør, som tydeligt kan ses, når den er færdigbagt.
Måske ved du allerede, at en croissant skal have 27 lag – hvis ikke, skal vi nok guide dig til den perfekte croissant!
Se, hvordan du laver de 27 lag samt får den velkendte croissant-form i videoen ovenfor, eller følg trin for trin-billederne herunder:
- Rul dejen ud, og læg smør på ⅔ af dejen.
- Fold dejen ind over sig selv, en tredjedel ad gangen. Afkøl, og gentag.
- Rul dejen ud, og skær den i trekanter.
- Læg et stykke chokolade iden brede ende af croissanterne, hvis du ønsker det. Hæv i 2 timer, og bag.
Prøv også: Spandauere med creme og syltetøj