Franske crepes med appelsinmarmelade og blåbær
27. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
I Frankrig kaldes de store, tynde pandekager for crepes, og fyldet kan både være sødt og salt. De serverer dem ofte helt klassisk med citronsaft og sukker, men det smager også dejligt at folde dem sammen omkring letbitter appelsinmarmelade som her.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl citronen, og riv skallen fint. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, salt og citronskal sammen i en skål. Tilsæt æg, og pisk det sammen. Tilsæt herefter mælken lidt ad gangen, og pisk dejen glat. Smelt smørret, og rør det i dejen til sidst. Lad dejen hvile i 15 minutter.
Steg pandekagerne gyldne på begge sider i lidt smør på en stor pande. Læg dem i en stak på en tallerken, efterhånden som de bliver færdige.
Rist mandelsplitterne let gyldne på en tør og varm pande, og afkøl dem på en tallerken.
Smør et tyndt lag appelsinmarmelade på pandekagerne, og fold dem sammen. Servér crepesene med blåbær, mandelsplitter og et lille drys flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk