Franske abrikostærter
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Servér de små abrikostærter lune, gerne direkte fra ovnen, med vaniljeis eller cremefraiche til.
Bemærk
Hviletid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend mandlerne fint, og vend dem sammen med hvedemel, salt, sukker og kanel. Skær smørret i tern, og smuldr det i dejen, til dejen ligner grov rasp.
Tilsæt ægget, og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 1 time.
Rul mørdejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd smurte tærteforme med dejen, så den dækker formenes bund og indvendige kanter.
Læg et stykke alufolie over hver mørdejsbund, og fyld tørrede bønner i for at sikre, at dejen ikke glider ned ad siderne under bagningen.
Sæt tærteformene i en 175° varm ovn i ca. 15 minutter. Tag dem ud, og fjern bønner og alufolie.
Skær abrikoserne over, og fjern stenene. Læg abrikoserne helt tæt på de forbagte tærtebunde. Drys med rørsukker og mandelflager.
Bag tærterne færdige på nederste ovnrille ved 175° i ca. 15 minutter. Servér med vaniljeis eller cremefraiche.
Tip!
Smag på de friske abrikoser, inden du drysser med sukker. Kun hvis de er meget syrlige, skal du bruge alt sukkeret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk