Franskbrød med spinat og hytteost
12. april 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Et dejligt saftigt brød bagt med hytteost. Brødet har en flot grøn farve og smager let og mildt af spinat.
Bemærk
Hævetid: 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Optø spinaten, og blend den sammen med hytteost i en blender eller minihakker til en ensartet konsistens.
Smuldr gæren, og opløs den i vandet i en skål. Tilsæt sukker, olie og spinatblandingen, og rør det sammen. Tilsæt havregryn, hvedemel og salt, og ælt dejen sammen, til den er glat og smidig, men stadig let klistret. Dæk skålen med et rent, fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Hæld dejen ud på et let olieret bord, og form det til et aflangt brød. Læg brødet over på en bageplade beklædt med bagepapir, dæk det til, og lad det efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Snit et par skrå snit i brødet med en skarp kniv. Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i 20-25 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Afkøl på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk