Franskbrød med gulerod i airfryer
Opskriften giver 2 små brød, der tilsammen sagtens kan mætte 8 munde.

0-30 min.
(0)
25. marts 2025 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid: 1½ time
Ingredienser
stk.
- gær
- 25 g
- vand
- ½ dl
- smør
- 30 g
- yoghurt naturel 3,5 %
- 1 dl
- æg
- 1
- sukker
- 2 spsk.
- gulerødder
- 100 g
- græskarkerner
- 50 g
- hvedemel
- 350 g
- salt
- 1½ tsk.
- æg (til pensling)
- 1
Sådan gør du
Smuldr gæren i en røreskål, tilsæt vand, og rør rundt til gæren er opløst. Smelt smørret, og rør det i væsken sammen med yoghurt, æg og sukker.
Riv guleroden groft. Hæld revet gulerod, græskarkerner, det meste mel og salt i dejen, og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter. Tilsæt det sidste mel, hvis dejen stadig er klistret. Ælt dejen, til den er glat og smidig og slipper skålens kant.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1¼ time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2. Form dejen til 2 små brød.
Forvarm din airfryer til 160°. Læg et stykke tilklippet bagepapir på bageristen. Læg brødene på bagepapiret, og pensl dem med sammenpisket æg.
Bag brødene i airfryeren i 20 minutter, til de er gyldne på toppen. Vend dem med bunden opad, og bag dem i yderligere 8-10 minutter, til de er gennembagte. Afkøl brødene på en bagerist.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner