Fransk velouté-suppe
1. juli 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Velouté er normalt en fransk sauce, der laves af fond eller bouillon, men her spædes den op med kartofler, radiser og løg, så du får den lækreste og mest cremede suppe.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens og skyl radiserne og især toppene grundigt for jord. Tag 4-6 radiser fra til pynt, og gem resten i køleskabet.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Skræl kartoflen, og skær den i tern.
Smelt smørret i en gryde, og rist radisetoppe, løg og hvidløg i et par minutter.
Tilsæt kartofler og bouillon, og lad det simre i 20 minutter.
Blend suppen, og lad den køle lidt af.
Tilsæt ½ af cremefraichen, og smag til med salt og peber.
Anret den lune suppe med resten af cremefraichen, revede radiser og brøndkarse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk