Fransk velouté-suppe

1. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Velouté er normalt en fransk sauce, der laves af fond eller bouillon, men her spædes den op med kartofler, radiser og løg, så du får den lækreste og mest cremede suppe.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens og skyl radiserne og især toppene grundigt for jord. Tag 4-6 radiser fra til pynt, og gem resten i køleskabet.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Skræl kartoflen, og skær den i tern.
Smelt smørret i en gryde, og rist radisetoppe, løg og hvidløg i et par minutter.
Tilsæt kartofler og bouillon, og lad det simre i 20 minutter.
Blend suppen, og lad den køle lidt af.
Tilsæt ½ af cremefraichen, og smag til med salt og peber.
Anret den lune suppe med resten af cremefraichen, revede radiser og brøndkarse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar