Fransk tærte med citroncreme og hindbær
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Sprød tærte med lækker citroncreme og friske hindbær på toppen.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Riv skallen af citronen. Bland mel, sukker, æggeblommer, smør, citronskal og salt i en food processor, til dejen samler sig til en kugle.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl et par timer.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd en smurt tærteform med dejen, så dejen dækker formens bund og indvendige kanter.
Prik huller i dejen med en gaffel, og bag tærtebunden i en 180° varm ovn i ca. 20 minutter. Lad den køle helt af.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Smelt smørret ved lav varme. Tilsæt æg, sukker, flormelis, citronskal og -saft, mens du pisker konstant.
Bring cremen i kog under vedvarende piskning, til den begynder at tykne.
Hæld cremen i en kold skål, og fortsæt med at piske, til den er helt afkølet.
Fordel den kolde creme oven på den kolde tærtebund, og pynt med hindbær og et drys sigtet flormelis.
Tip!
Vil du servere denne kage for dine gæster og samtidig ose af overskud, kan du med fordel bage tærtedejen dagen før, kagen skal serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk