Fransk salat med gedeostebrød
5. februar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Salade chèvre chaud er navnet på den franske klassiker med lune ostebrød og en skøn dressing, der binder retten sammen.
Bemærk
Trækketid, syltede rødløg: Mindst 2 timer (gerne natten over).
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver, og læg dem i et sylteglas.
Kog eddike, sukker, vand og salt i en gryde i 2 minutter, til sukkeret er opløst. Hæld lagen over rødløgene i glasset, læg låg på, og sæt glasset på køl i mindst 2 timer – gerne til næste dag.
Tænd ovnen på 225°. Skær flutet i 12 skiver, og læg en skive gedeost på hvert stykke brød. Dryp lidt honning over osten, og rist brødene i ovnen i ca. 8 minutter, til honningen er karamelliseret.
Skyl og tør salaten. Rør sennep, honning, eddike og olie sammen i en stor skål, og krydr med salt og peber. Vend salaten sammen med dressingen.
Anret salaten på 4 tallerkener. Top med syltede rødløg, lune gedeostebrød og valnødder.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk