Fransk pæretærte med mandelcreme
6. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Den klassiske tærte med saftig frangipane (mandelcreme) og modne pærer er uimodståelig – især med en skefuld cremefraiche eller en kugle vaniljeis.
Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 1½ time
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform med løs bund, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn, smør, flormelis og salt sammen i en skål med en elpisker. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Du skal kun bruge ca. halvdelen af mørdejen – gem resten på køl eller i fryseren til en anden god gang. Sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, smør, sukker og salt sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt æg, og pisk det sammen. Rør mandelmel og likør i cremen, til den er ensartet. Smør mandelcremen jævnt ud på bunden af den kolde tærte.
Tænd ovnen på 175°. Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i tynde skiver. Fordel pæreskiverne oven på mandelcremen i et fint mønster, og drys med mandelsplitter.
Bag tærten i ovnen i 35 minutter, til den er gylden, og tærtebunden er gennembagt. Afkøl tærten på en bagerist.
Smelt abrikosmarmeladen i en lille gryde, til den er flydende. Pensl tærten med den smeltede marmelade, så den får en flot skinnende overflade.
Servér tærten lun eller kold med en skefuld cremefraiche eller en kugle vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste pæretærte