Fransk nougat

18. juli 2019 af .

Foto: Line Klein

Den lækreste, seje og ikke rivende søde franske nougat med sprøde bidder af mandel og pistacie. Få en god opskrift på den franske specialitet her.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, bred mandlerne ud på en bradepande med bagepapir, og rist dem i 15-18 minutter, indtil de begynder at blive let gyldne og dufte kraftigere af nødder.
Læg pistacienødderne sammen med mandlerne, og rist dem yderligere 3-4 minutter. Tag bradepanden ud af ovnen, og lad nødderne køle af.
Varm honning og glukosesirup op i en skål over vandbad.
Pisk hviderne lette, til de danner bløde toppe. Når honningblandingen er lidt varmere end fingervarm, tilsættes æggehviderne.
Brug nu en træske til at røre forsigtigt i blandingen over de næste 45 minutter, sæt et ur, så du har styr på tiden. Blandingen vil først være en gylden creme, som gradvist bliver tykkere og mere lys, næsten hvid. Når blandingen er færdig, vil den danne en blød sej kugle i et koldt glas vand og ikke opløse sig med det samme.
Efter de 45 minutter tilsættes nødder, salt og vaniljeekstrakt, og der røres videre i 5 minutter, sæt uret igen, så du er sikker på tiden. Drys et fad med flormelis, og hæld massen heri. Drys flormelis på toppen, og klap massen flad med håndfladerne.
Lad nougaten sætte sig i køleskabet nogle timer, og skær den derefter ud i barer eller mindre firkanter, alt efter hvad du foretrækker. Opbevar nougaten i en lufttæt beholder et køligt sted.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar