Fransk løgsuppe med rugbrødslåg
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Løgsuppe er en lækker, lunende klassiker, men denne gang med et dansk tvist ved at udskifte baguette med rugbrød. Det sikrer bedre mæthed, og så giver det let bitre rugbrød skønt modspil til den sødmefulde suppe.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg, og skær dem i fine både. Pres hvidløg, og steg løg og hvidløg i smør i en stor gryde.
Lad løgene stege i ca. 30 minutter, indtil de bliver flot gyldne – vend rundt i gryden løbende (løgene må ikke blive mørke). Tilsæt salt, peber og mel, og vend rundt.
Kom hvidvin, bouillon, laurbærblade og timianblade i gryden. Kog suppen op, og lad den derefter simre i 20 minutter, inden den smages til.
Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i grove tern, og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.
Hæld suppen i ovnfaste skåle, og top med ristet rugbrød og revet ost.
Sæt skålene i ovnen i ca. 10 minutter, indtil osten er flot gylden. Pynt med en smule frisk timian, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk