Fransk løgsuppe med rugbrødslåg

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Løgsuppe er en lækker, lunende klassiker, men denne gang med et dansk tvist ved at udskifte baguette med rugbrød. Det sikrer bedre mæthed, og så giver det let bitre rugbrød skønt modspil til den sødmefulde suppe.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg, og skær dem i fine både. Pres hvidløg, og steg løg og hvidløg i smør i en stor gryde.
Lad løgene stege i ca. 30 minutter, indtil de bliver flot gyldne – vend rundt i gryden løbende (løgene må ikke blive mørke). Tilsæt salt, peber og mel, og vend rundt.
Kom hvidvin, bouillon, laurbærblade og timianblade i gryden. Kog suppen op, og lad den derefter simre i 20 minutter, inden den smages til.
Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i grove tern, og rist dem sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.
Hæld suppen i ovnfaste skåle, og top med ristet rugbrød og revet ost.
Sæt skålene i ovnen i ca. 10 minutter, indtil osten er flot gylden. Pynt med en smule frisk timian, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar