Fransk løgsuppe med gratinerede ostebrød

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Den klassiske franske løgsuppe stammer fra Lyon og har en fyldig, let sødlig smag. Serveret med lækre ostebrød, og du har et aftensmåltid hele familien kan lide.

Ingredienser

Udstyr

gaze
madsnor til krydderierne

Sådan gør du

Pil alle løgene, og skær dem i meget tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.
Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt løgene, og lad dem stege stille og roligt i smørret på lavt blus, til de er brune og karamelliserede. Rør jævnligt i gryden, så de ikke brænder på. Det tager ca. 30 minutter.
Når løgene er blevet helt gyldne, drysses lidt mel over. Varm mel og løg godt igennem under omrøring, og hæld derefter bouillonen i gryden.
Vikl et lille stykke gaze omkring laurbærblade, timian og peberkorn, bind et stykke madsnor omkring krydderiposen, og læg den i løgsuppen. Tilsæt hvidvin og cognac, og lad suppen småkoge i ca. 20 minutter.
Skær flute i skiver, og rist skiverne i en 180° varm ovn, til de sprøde. Tag posen med krydderier op af suppen, og smag suppen til med sherryeddike, salt og peber.
Fordel suppen i ovnfaste portionsskåle. Læg et par skiver ristet flute øverst i hver skål, og drys brødene med masser af revet gruyere. Sæt forsigtigt skålene i ovnen, tænd for grillfunktionen, og vent, til osten bobler, og overfladen er flot gylden.
Servér straks med ekstra flute til, og husk, at suppen og skålene er brandvarme ved serveringen.

Tip!

I stedet for gruyere kan du bruge friskrevet parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar