Fransk galette med blommer og marcipan
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
En galette er en rustikt udseende tærte, som kan laves med næsten al slags frugt og bær. Her får du en skøn opskrift med blommer og marcipan.
Bemærk
Mørdejen skal lægges på køl i 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, sukker, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Saml dejen med vandet uden at ælte for meget. Tilsæt en smule mere vand, hvis dejen er for tør. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud til en stor cirkel på et stykke bagepapir.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Fordel marcipanen på midten af dejen – lad de yderste 5 cm til kanten stå fri.
Skyl og halvér blommer, og fjern stenene. Skær hver blomme i 8 både. Læg dem i en skål sammen med rørsukker og majsstivelse. Vend det hele godt sammen, og lad det trække i 15 minutter, til majsstivelsen er opløst og uden klumper.
Læg blommerne oven på marcipanen, fold dejen ind over frugten, og pres den let sammen ved samlingerne. Sæt galetten i fryseren i 15 minutter for at holde lidt på faconen.
Tænd ovnen på 190°. Pensl den nu kolde galette med sammenpisket æg. Drys med rørsukker og mandelflager. Bag galetten i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter. Servér den lun med letpisket flødeskum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk