Fransk bondesalat med pocherede æg
Når aftensmaden skal være nem, men stadig mætte, er en fyldig måltidssalat det helt rigtige.

31-60 min.
(3)
6. september 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Ingredienser
personer
- små nye kartofler
- 600 g
- grønne bønner
- 300 g
- grønne asparges
- 1 bundter
- god bacon
- 150 g
- blandet grøn salat
- 125 g
- rødløg
- 1
- kapers
- 1 spsk.
- oliven
- 280 g
- croutoner
- 50 g
Urte-vinaigrette
- frisk dild
- 1 håndfulde
- kruspersille
- 1 håndfulde
- purløg
- ½ bundter
- olivenolie
- 3 spsk.
- honning
- 1 tsk.
- dijonsennep
- 1 tsk.
- citronsaft
- 2 spsk.
- salt og peber
Pocherede æg
- vand
- 1 liter
- lys eddike
- 3 spsk.
- æg
- 4
Sådan gør du
Fransk bondesalat
Skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand, til de er akkurat møre, og afkøl.
Skyl bønner og asparges. Nip enderne af bønnerne, og knæk den træede bund af aspargesene. Giv bønner og asparges et lynhurtigt opkog, så de blancheres, og skyl dem i iskoldt vand.
Steg bacon, til det er sprødt, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skyl og tør salatbladene, og anret dem på et fad. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Skær de kogte kartofler i skiver.
Fordel kartofler og rødløg over salaten sammen med kapers, oliven, croutoner og bacon.
Urte-vinaigrette
Skyl dild, persille og purløg, og hak det fint. Rør det sammen med olie, honning, sennep og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Dryp dressingen over salaten.
Pocherede æg
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop.
Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen.
Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.
Fordel de pocherede æg over salaten, og servér.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner