Frangipane med jordbær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Frangipane er en klassisk fransk mandelcreme, som oftest bruges i frugttærter oven på mørdejen og under frugten. I denne opskrift er tærtedejen droppet. I stedet er mandelcremen hældt direkte i formene og frugten fordelt ovenpå. Resultatet er skønne, skrøbelige kager, som evt. kan spises direkte fra den lille form.
Ingredienser
Udstyr
seks små tærteforme (eller en stor tærteform)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Hak mandler og hasselnødder til fint mel i en blender, minihakker eller foodprocessor.
Pisk smør, sukker, æg og mørk rom sammen med en elpisker. Vend nøddemel og hvedemel<br />
i dejen til sidst.
Nip jordbærrene, og skær dem i skiver.
Smør små tærteforme (eller en stor) med smør, og drys med lidt rasp. Hæld mandelcremen i formene, fordel jordbærskiver ovenpå, og bag kagerne i ovnen i 10-15 minutter.
Lad kagerne afkøle på en rist, og vend dem først ud af formene, når de er helt kolde.
Tip!
Servér gerne kagerne med en skefuld god vaniljeis eller mascarpone rørt med lidt vanilje og fintrevet citronskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på frugttærte!