Frangipane med jordbær

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Frangipane er en klassisk fransk mandelcreme, som oftest bruges i frugttærter oven på mørdejen og under frugten. I denne opskrift er tærtedejen droppet. I stedet er mandelcremen hældt direkte i formene og frugten fordelt ovenpå. Resultatet er skønne, skrøbelige kager, som evt. kan spises direkte fra den lille form.

Ingredienser

Udstyr

seks små tærteforme (eller en stor tærteform)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Hak mandler og hasselnødder til fint mel i en blender, minihakker eller foodprocessor.
Pisk smør, sukker, æg og mørk rom sammen med en elpisker. Vend nøddemel og hvedemel<br /> i dejen til sidst.
Nip jordbærrene, og skær dem i skiver.
Smør små tærteforme (eller en stor) med smør, og drys med lidt rasp. Hæld mandelcremen i formene, fordel jordbærskiver ovenpå, og bag kagerne i ovnen i 10-15 minutter.
Lad kagerne afkøle på en rist, og vend dem først ud af formene, når de er helt kolde.

Tip!

Servér gerne kagerne med en skefuld god vaniljeis eller mascarpone rørt med lidt vanilje og fintrevet citronskal.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar